Dragonstekta fläskkotletter med senapssås

Serverar: 4 portioner

Gott med lite variation när det gäller fläskkotletter.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 tsk dragon, torkad
  • 1 msk smör till stekning
  • Sås
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör eller olja
  • 1,5 dl sky från stekpannan
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 msk svensk senap
  • 1 msk fransk senap, ljus
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 tsk dragon, torkad
  • 3 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i smör, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga. Ta upp och håll varma under folie på ett fat.
    2. Vispa ur pannan med ca 1 1/2 dl vatten till en steksky. Häll upp den i en liten skål. Torka ur pannan och hetta upp den med smör eller olja. Fräs den finhackade löken tills den är glansig, häll på stekskyn och koka upp. Häll i grädden och låt koka 1-2 min. Smaksätt med svensk och fransk senap, soja, salt, peppar och dragon. Rör i kapris, smaka av och servera till de stekta kotletterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    monicadanell 12 juli 2009

    Hej idag har jag lagat Dragonstekta fläskkotletter med senapssås ja du det var jätte gott och vilken härlig sås tack Queenie monica

    78maria 3 mars 2011

    Denna brukar min mamma göra och den är helt underbar :) En klar :a :)

    78maria 3 mars 2011

    5:a skulle det va :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben