FInns liknande recept med jordnötter då jag inte tyckte det var gott prövade jag med hasselnötter, vilket uppskattades glatt här henmma. Dock en väldigt mättande kaka.
Ingredienser
2 ½ vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl socker
3 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
1 ½ dl hackade hasselnötter
16 dumlekolor
100 g choklad
Instruktioner
Blanda samman vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver i en bunke. Tillsätt matfett och hacka samman till en smulig massa. Vispa ägget och tillsätt i degen tillsammans med hasselnötterna.
Arbeta samman till en deg. Forma degen till 16 kulor och lägg kulorna i aluminiumformar. Tryck ner en dumle i varje kaka.
Grädda i ugnen. 200 grader 12-14 minuter. Smält chokladen och ringla med en sked över kakorna när dom svalnat: