Egen färskost

Gör en enkel variant av en alldeles egen färskost

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • kaffefilter
  • salt
  • eventuell smaksättning t ex basilika, vitlök, kummin, chili eller örter
  • Instruktioner

    Värm upp filmjölken i en kastrull. Den ska inte koka, utan ta av kastrullen då den börjar "skära sig". Häll upp i kaffefilter och låt rinna av i ca 4 timmar. Häll upp i en burk. Smaksätt med salt och eventuellt något annat som t ex basilika, vitlök, kummin, chili, örter, valnöt, rosépeppar, pepparrot, paprika etc.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gör din egen färskost
    Egen smaksatt färskost passar bra i sommarvärmen. Gott med bara lit...

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben