Egen pasta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Den godaste pastan jag någonsin ätit. Det är ett recept ifrån Jamie Olivers bok.

Ingredienser

  • 8,5 dl durumvete
  • 5 stora ägg
  • Instruktioner

    1. Häll ut durumvetemjölet på bakbordet, knäck i äggen, ett i taget och knåda ordentligt. Degen ska bli blank och smidig. ( Det går även att göra den i maskin)
    2. Dela degen i 4 bollar som du virar in i plastfolie och lägger i kylskåp för att vila minst ½ timma.
    3. Jag brukar frysa in de bollar som jag inte behöver, så går det snabbt nästa gång jag ska göra pasta.
    4. Ta fram bollen igen och platta till den och kör sedan genom en pasta maskin. Mjöla med mannagryn när du manglar degen, tills den är lagom tunn. Koka den färdiga pastan i saltat vatten 3-4 min.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Pasta med grönsakssås
    Grönsakssåsen är inspirerad av det sydländska köket och består av z...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben