Egna fiskpinnar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Relativt lätt och mycket godare än de köpta, blir också med personligt då man kan variera kryddningen.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • Sås
  • 1 dl creme fraiche
  • 1-2 msk majonnäs
  • 1-2 msk purjolök
  • ärtor
  • Instruktioner

    1. Blanda ingrediensrena till paneringen på en tallrik, ströbröd och kryddor, det går självklart bra att prova sig fram med olika kryddblandningar. Vispa upp ägget lätt i en skål. Dela fisken i 6-8 bitar, doppa dem först i ägget och därefter i paneringen. Stek sedan fisken i olivolija tills den är genomstekt och lättgyllene.
    2. Blanda creme fraiche och majonäs, hacka purjolöken fint och rör ner, tillsätt sedan ärtorna efter egen smak. Jag brukar ha ganska mycket i.
    3. Servera gärna med hemmagjort potatismos och en god sallad.
    4. Lycka till och hoppas att det smakar!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    soccermum 16 februari 2011

    Jättegoda fiskpinnar! Fast jag gör den kalla såsen med bostongurka istället för purjolök, gräddfil istället för creme fraiche och så har jag i 1 tsk sötstark senap också :P

    Relaterade Artiklar

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Populäraste maten
    Vad vi äter mest i Sverige? Inget snack, falukorven leder år efter år....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben