Relativt lätt och mycket godare än de köpta, blir också med personligt då man kan variera kryddningen.
Ingredienser
400 g torskfilé
1 ägg
1 dl ströbröd
salt
peppar
olivolja
Sås
1 dl creme fraiche
1-2 msk majonnäs
1-2 msk purjolök
ärtor
Instruktioner
- Blanda ingrediensrena till paneringen på en tallrik, ströbröd och kryddor, det går självklart bra att prova sig fram med olika kryddblandningar.
Vispa upp ägget lätt i en skål.
Dela fisken i 6-8 bitar, doppa dem först i ägget och därefter i paneringen.
Stek sedan fisken i olivolija tills den är genomstekt och lättgyllene.
- Blanda creme fraiche och majonäs, hacka purjolöken fint och rör ner, tillsätt sedan ärtorna efter egen smak. Jag brukar ha ganska mycket i.
- Servera gärna med hemmagjort potatismos och en god sallad.
- Lycka till och hoppas att det smakar!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Potatismos
Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...
Populäraste maten
Vad vi äter mest i Sverige? Inget snack, falukorven leder år efter år....
Jättegoda fiskpinnar! Fast jag gör den kalla såsen med bostongurka istället för purjolök, gräddfil istället för creme fraiche och så har jag i 1 tsk sötstark senap också :P