Eldröd soppa för paprikaälskare

Serverar: 4 portioner

Den här färgstarka soppan är en riktig vitaminkick! Cayennepeppar och citron ger lite sting. Soppan ser extra spännande ut om man inte mixar ner crème fraichen utan klickar ½ msk på varje portion och rör ut ett vackert cirkelmönster med hjälp av en gaffel, se bilden.

Ingredienser

  • 4-6 stora röda paprikor, ca 800 g
  • 1 liten gul paprika
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl rundkornigt ris
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • 2 msk crème fraiche
  • 1-2 tsk färskpressad citron
  • Instruktioner

    1. Halvera, kärna ur och skölj paprikorna väl. Tärna ½ röd och ½ gul paprika och ställ åt sidan. Skär res¨ten av paprikorna i bitar.
    2. Skala schalottenlöken och vitlöken. Tärna schalottenlöken och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs schalottenlöken tills den börjar mjukna. Lägg i paprikabitarna och vitlöken och fräs 2 min under omrörning.
    3. Blanda ner riset och häll på vin och buljong. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och cayennepeppar. Lägg på locket och låt koka 20 min på medelvärme.
    4. Mixa paprikasoppan med en handmixer eller häll över den i en matberedare. Rör ner crème fraiche och smaka av med färskpressad citron. Mixa soppan skummig innan den hälls upp på tallrikar. Strö över paprikahack och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben