En djonk kommer lastad

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Hittade denna maträtt på menyn på min favorit Kinakrog i Eskilstuna som tyvärr har brunnit ner (under uppbyggnad igen tack och lov). Tar lite tid att göra, men helt klart värt besväret.

Ingredienser

  • 300 g fläskfärs
  • 4 msk hackad purjolök (brukar ta salladslök istället )
  • 2 msk kinesisk soya
  • ½ dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 4 paprikor
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk rapsolja
  • (brukar själv ha i råa jätteräkor i smeten , blir suveränt gott)
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, (råa jätteräkor, nerklippta i bitar), lök, potatismjöl, soya, vatten och lite salt och peppar till en ganska lös smet.
    2. Dela och kärna ur paprikorna.
    3. Fyll paprikahalvorna med smet och pudra ovansidan med potatismjöl. Hetta upp oljan i en panna. Lägg i paprikorna med köttsidan ner och bryn tills de får färg. Vänd på paprikorna och häll i lite vatten i pannan. Låt det småputtra utan lock, då behåller paprikorna sin färg, i 20 - 25 min. Späd med mera vatten under tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben