Hittade denna maträtt på menyn på min favorit Kinakrog i Eskilstuna som tyvärr har brunnit ner (under uppbyggnad igen tack och lov). Tar lite tid att göra, men helt klart värt besväret.
Ingredienser
300 g fläskfärs
4 msk hackad purjolök (brukar ta salladslök istället )
2 msk kinesisk soya
½ dl vatten
salt
peppar
4 paprikor
1 msk potatismjöl
2 msk rapsolja
(brukar själv ha i råa jätteräkor i smeten , blir suveränt gott)
Instruktioner
Blanda färs, (råa jätteräkor, nerklippta i bitar), lök, potatismjöl, soya, vatten och lite salt och peppar till en ganska lös smet.
Dela och kärna ur paprikorna.
Fyll paprikahalvorna med smet och pudra ovansidan med potatismjöl. Hetta upp oljan i en panna. Lägg i paprikorna med köttsidan ner och bryn tills de får färg. Vänd på paprikorna och häll i lite vatten i pannan. Låt det småputtra utan lock, då behåller paprikorna sin färg, i 20 - 25 min. Späd med mera vatten under tiden.