En godare Pasta Carbonara

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 15 minuter

Är inte så förtjust i idéen med råa äggulor och två ton ost, så jag kör min egen variant på carbonara som blir supergod!

Ingredienser

  • 1 pkt färsk tagiatelle
  • 1 pkt färdighackad bacon
  • 5 - 6 färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 pkt matlagningsgrädde ( 2,5 dl)
  • Ljus maizena
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. * Koka pastan enligt anvisningarna på påsen i en gryta. Vattnet ska vara lika salt som medelhavet. =)
    2. * Hacka löken och skär champinjonerna i bitar.
    3. * Stek champinjoner, lök och bacon i en stekpanna ca 3 min.
    4. * Häll på matlagningsgrädde och kryddorna. Strö på maizena efter önskad tjocklek på såsen. Låt sjuda tills pastan är klar.
    5. * Häll av pastan, slå tillbaka den i grytan och häll över såsen. Rör om.
    6. * Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hartmut21 12 oktober 2011

    Gjorde den igår, blev en full succé, tack för receptet

    Relaterade Artiklar

    Pasta carbonara
    En av de italienska pastarätter vi i Sverige kan det italienska namnet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben