En överraskning

Serverar: 4 portioner

Strömmingslåda är gott. Den här lådan som lagas med en god gravlaxliknande sås är inget undantag.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 1/2 tsk salt
  • Finhackad dill
  • Sås
  • 2 äggulor
  • 2 msk ljus fransk senap
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl socker
  • 1 krm kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg strömmingen med skinnsidan uppåt. Strö över salt och dill. Rulla med köttsidan utåt och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form.
    2. Sås: Rör ihop äggulor, senap, vinäger och socker. Tillsätt oljan i en stråle under omrörning. Smaksätt med kryddpeppar. Häll såsen över strömmingen och grädda strax under mitten av ugnen i 225 grader ca 25 minuter.
    3. Servera med kokt potatis och en sallad.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    12-18
    2
    5
    45 min
    14
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vin gör sig bäst med mat
    Varför är nästan alla vinprovningar begränsade till att man endast...

    Matklubben Blogg 2007-09-18
    Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...

    Matkassar med valbara recept
    Matglädje är något vi har på Matklubben har så det räcker och blir öve...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben