Enchiladas

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Eget enchiladarecept

Ingredienser

  • 600 g skinkschnitzel, benfri kotlett eller annat kött
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 gul lök, stor eller 2 små
  • 1 gul paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 tortillabröd
  • 100 g riven ost
  • Tacokrydda
  • Chilipeppar
  • Salt
  • Olja att steka i
  • Lite smör att smörja ugnsformen
  • Instruktioner

    1. Stek köttet i oljan, krydda efter behag. Hacka lök och paprika, lägg i stekpannan tillsammans med köttet.
    2. Skala och pressa i vitlöken. Låt blandningen få lite färg, sänk temperaturen och lägg i den passerade tomaten. Låt sjuda i ca 10 minuter.
    3. Smörj en ugnsform och lägg lika delar köttblandning på tortillabröden. Rulla ihop alla ändar av bröden och lägg i formen, strö riven ost över och grädda i förvärmd ugn på 200 grader i 10 minuter.
    4. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben