Enchiladas

Serverar: 4 portioner

Toppengott. Populärt bland barn

Ingredienser

  • 8 tortillabröd
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
  • 3 tomater
  • Sås
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongstärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl créme fraiche
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk oregano
  • 1 burk grön chili
  • Salt
  • Peppar
  • Oliver
  • Instruktioner

    1. Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smulig. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det småputtra 8-10 minuter tills vätskan kokat in.
    2. Lägg ut tortillabröden och fördela färsröran på mitten. Rulla samman bröden och lägg dem i en smord eldfastform med skarven neråt. Tärna tomaterna och strö dem över.
    3. Häll vatten, buljongtärning och tomatpuré i en kastrull. Låt det koka upp. Rör ner creme fraiche, pressad vitlök, oregano och grön chili. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
    4. Häll såsen över de hackade tomaterna. Riv osten och fördela den över det hela. Strö oliverna ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i ca: 20 minuter.
    5. OBS: Bjud gärna på köpt salsasås och fräsch sallad. Vill man ha mera "hetta" kan man servera jalapenos till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben