Enchiladas

Serverar: 4 portioner

Om du vill göra det dagen innan så gör klart rullarna med kött och förbered såsen. Häll på sås och ost precis innan det ska in i ugnen. Servera med en fräsch sallad och ha gärna lite crème fraiche till enchiladasen. Den är full av goda smaker så det är gott att bryta av lite.

Ingredienser

  • Sås
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1,5 krm cayennepeppar
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl ketchup
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • Olivolja till stekning
  • 500-600 g nötfärs
  • 1,2 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • 8 vetetortillas
  • 3-4 dl riven ost (stark tex cheddar)
  • Instruktioner

    1. Rör ihop samtliga ingredienser till såsen. Ställ den övertäckt i kylskåpet i några timmar.
    2. Värm olivoljan i en stor stekpanna, bryn köttet.
    3. Tillsätt vatten, buljong, oregano och chilipulver. Låt den koka ihop tills färsen nästan kokat torrt. Sätt ugnen på 225°.
    4. Fördela färsen på de 8 tortillasbröden. Rulla ihop dem så att skarven hamner nedåt i en smord ugnsfast form. Häll över såsen och strö över osten och gratinera i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben