Om du vill göra det dagen innan så gör klart rullarna med kött och förbered såsen. Häll på sås och ost precis innan det ska in i ugnen. Servera med en fräsch sallad och ha gärna lite crème fraiche till enchiladasen. Den är full av goda smaker så det är gott att bryta av lite.
Ingredienser
Sås
1 burk krossade tomater
2 tsk paprikapulver
1,5 krm cayennepeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl ketchup
1/2 tsk salt
Fyllning
Olivolja till stekning
500-600 g nötfärs
1,2 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk oregano
1 tsk chilipulver
8 vetetortillas
3-4 dl riven ost (stark tex cheddar)
Instruktioner
- Rör ihop samtliga ingredienser till såsen. Ställ den övertäckt i kylskåpet i några timmar.
- Värm olivoljan i en stor stekpanna, bryn köttet.
- Tillsätt vatten, buljong, oregano och chilipulver. Låt den koka ihop tills färsen nästan kokat torrt. Sätt ugnen på 225°.
- Fördela färsen på de 8 tortillasbröden. Rulla ihop dem så att skarven hamner nedåt i en smord ugnsfast form. Häll över såsen och strö över osten och gratinera i 10-15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat i backen
Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...
Mexikansk matlagning
Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...