Enchiladas

Serverar: 4-6 portioner

En suveränt god och smidig "lördags-mys-rätt" !!!

Ingredienser

  • 1 burk 500 g keso
  • 1 burk hackad grön chili
  • 12 stora tortillabröd
  • 4+2 dl riven ost
  • 2-3 press vitlöksklyftor
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl olja
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk oregano
  • 3 dl gräddfil
  • Instruktioner

    Häll keson, halva burken chili, 4 dl ost och 1-2 press vitlöksklyftor i en bunke och rör om. Fördela denna röra på tortillabröden. Lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt. Koka upp vattnet, oljan,resten av chilin, chilisåsen, oreganon och ev 1 press vitlöksklyfta i en kastrull. Låt puttra ca 10 min på svag värme. Dra från spisen och rör ner gräddfilen. (OBS ! Får ej koka nu) Häll sedan denna sås över tortillarullarna. Strö över resten av den rivna osten. Gratinera i 200 grader i ca 20 min, tills osten fått fin färg. Servera med en sallad, gärna råkost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben