Enchiladas

Serverar: 4 portioner

Bjöd på denna rätt på en tjej middag och alla tyckte den var jättegod.

Ingredienser

  • 8 tortillas, medium-storlek
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
  • 3 tomater
  • Sås
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk tomatpure
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk oregano
  • 1 burk grön chili
  • Salt
  • Peppar
  • Oliver
  • Garnering
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det småputtra 8 - 10 minuter, tills vätskan kokat in. Lägg ut tortillabröden och fördela färs röran på mitten.
    2. Rulla samman bröden och lägg dem i smord eldfast form med skarven nedåt. Tärna tomaterna och strö dem ovanpå.
    3. Sås: Häll vatten, buljongtärning och tomatpúre i en kastrull.
    4. Låt det koka upp. Rör ner créme fraiche, pressad vitlök, oregano och grön chili. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
    5. Häll såsen över de hackade tomaterna. Riv osten och fördela den över det hela. Strö oliverna ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Babbe 11 november 2008

    Har provat den och måste säga att den var jättegod. Bjöd också flera på den och alla tyckte den var god och bad om receptet. Skall jag göra flera gånger. Bra bjudmat som kan förberedas någon timme innan. Tack för ett bra och gott recept. Kram Babbe

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben