Enchiladas

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Gjorde dessa igår till middag och de blev riktigt uppskattade.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 8 st champinjoner
  • 1 st smal purjolök
  • 1 burk kidneybönor
  • 2 dl kokt ris
  • 2 tsk sambal oelek
  • 200 g fetaost
  • 6 st stora tortillabröd
  • 200 g créme bonjour naturell
  • 2 dl vatten
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost efter smak och tycke
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Bryn färsen i smöret och salta och peppra efter smak.
    3. Hacka under tiden purjolöken och champinjonerna.
    4. Blanda hacket med den brynta färsen och låt det brynas några minuter, häll sedan i de kokta riset.
    5. Tillsätt sambal samt vattnet rör om och smaka av. Låt det puttra till vattnet har dunstat och tillsätt kidneybönorna.
    6. Bred créme bonjour på tortillabröden och fördela färsen som en sträng i mitten på bröden.
    7. Fördela sedan fetaosten på toppen och rulla ihop dem, lägg dem i en ugnsfast form strö över riven ost efter smak och gratinera i ugnen tills de är gyllenbruna ca. 10 min
    8. Servera med en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben