Gjorde dessa igår till middag och de blev riktigt uppskattade.
Ingredienser
500 g nötfärs
8 st champinjoner
1 st smal purjolök
1 burk kidneybönor
2 dl kokt ris
2 tsk sambal oelek
200 g fetaost
6 st stora tortillabröd
200 g créme bonjour naturell
2 dl vatten
1 msk smör
Salt
Peppar
Riven ost efter smak och tycke
Instruktioner
- Ugn 250 grader.
- Bryn färsen i smöret och salta och peppra efter smak.
- Hacka under tiden purjolöken och champinjonerna.
- Blanda hacket med den brynta färsen och låt det brynas några minuter, häll sedan i de kokta riset.
- Tillsätt sambal samt vattnet rör om och smaka av. Låt det puttra till vattnet har dunstat och tillsätt kidneybönorna.
- Bred créme bonjour på tortillabröden och fördela färsen som en sträng i mitten på bröden.
- Fördela sedan fetaosten på toppen och rulla ihop dem, lägg dem i en ugnsfast form strö över riven ost efter smak och gratinera i ugnen tills de är gyllenbruna ca. 10 min
- Servera med en god sallad
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat i backen
Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...
Mexikansk matlagning
Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...