Entrecôte med ädelost i ugn

Serverar: 4 portioner

Servera klyftpotatis eller pasta till.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte, ca 750 g
  • Smör + (raps)olja till bryning
  • 1 tsk salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 100 g ädelost eller gorgonzola
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl hackad persilja
  • 4-8 tomater
  • Olivolja till pensling
  • Instruktioner

    1. Bulta entrecôteskivorna lätt med handen. Hetta upp smör och olja tills skummet lagt sig och fettet blivit nötbrunt. Lägg i köttet och bryn det 1-2 minuter på varje sida. Salta och peppra skivorna och lägg upp dem på ett ugnssäkert fat.
    2. Mosa osten med en gaffel. Blanda ost, crème fraiche och persilja. Klicka ostkräm på varje köttskiva.
    3. Skär ett kryss i toppen på varje tomat, lägg tomaterna på fatet bredvid köttskivorna och pensla tomaterna med olja. Så långt kan rätten förberedas.
    4. Sätt ugnen på 275 grader. Strax före servering sätts fatet in på nedre falsen i ugnen och allt får steka ca 5 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben