Erlings Afrikana

När vi blir bortbjudna på middag hos mina föräldrar ber jag alltid pappa göra arfikana - det är så gott! Självklart gör jag den ofta här hemma också, men det är något speciellt när pappa gör den.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé (byt gärna ut mot samma mängd kyckling eller 400 g vegetariska grytbitar)
  • 2-3 gula lökar
  • 1 morot
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • ca 3 dl mjölk
  • Maizena alt. redning på 2 msk mjöl+mjölken
  • Curry
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 klyftor vitlök
  • Tillbehör
  • Skivad banan
  • Mandariner på burk
  • Syltlök
  • Salta jordnötter
  • Mango Chutney
  • Instruktioner

    1. Börja med att skiva löken och moroten och dela fläskfilén/kycklingen i mindre bitar (vegobitarna behöver ej delas).
    2. Pressa vitlöken. Detta ska fräsas ihop med curry och när allt har fått färg och mjuknat något är det dags att hälla på grädde, mjölk och maizena. Har du ingen maizena kan du blanda mjölken med 2 matskedar mjöl istället.
    3. Släng i en buljongtärning och mango chutney och låt småputtra en stund.
    4. Görs grytan på kött kan det puttra lite längre. Qourn och andra vegetariska grytbitar har dock en egenhet att bli ganska torr och sönderdelad om man låter den stå för länge.
    5. Svårare än så var det inte! Servera tillsammans med ris och de olika tillbehören.
    6. Bon Apetit!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben