Kycklinggryta afrikana

Serverar: 4 portioner

En kryddig gryta som får smak och hetta av kokosmjöl, curry och spansk pepparrukt. Stekt polenta är gott som tillbehör. Men man kan också välja ris.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Smör el olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 salladslökar
  • 1 ½ tsk curry
  • 1 tsk fint strimlad spansk pepparfrukt
  • 3-4 dl kokosmjölk
  • Tillbehör
  • Skivade bananer
  • Rostade cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Skär varje filé i 3-4 bitar och bryn dem runt om. Krydda med salt och peppar och ta upp dem en stund.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär salladslöken i bitar. Fräs löken i en gryta och smaksätt med curry. Lägg i kycklingbitarna, spansk peppar och späd med kokosmjölk. Sjud ca 15 minuter.
    3. Servera skivade bananer och rostade cashewnötter som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben