Fläskfilé Afrikana

Serverar: 4 portioner

Detta är också något som vi älskar att äta i vår familj.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé, i 2 cm skivor
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 st mosad banan
  • 1 st pressad citron
  • 1 st bananskiva
  • 1 dl jordnötter
  • Tillbehör
  • Couscous, bulgur eller ris
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs fläskfiléskivorna i omgångar i hälften av fettet i en stor stekpanna. Salta, peppra och ta upp på fat. Fräs curryn i resten av fettet.
    2. Tillsätt vitlök, grädde och mosad banan och sjud ett par minuter. Lägg i köttet och låt det bli genomvarmt, koka inte för länge.
    3. Smaka eventuellt av med lite salt och pressad citron. Lägg på banaskivor och nötter.
    4. Servera med couscous, bulgur eller ris, blandad med paprika och persilja samt sallad som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    GrodanOchLillebror 14 november 2008

    Gott! Men stark *hihi* jag kommer absolut att göra detta igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben