Estnisk surgurka.
Tid:
30 minuter
Syrlig gurka med lite smak av pizzasallad.
Ingredienser
1 ½ kilo slanggurka
500 g gul lök
1 msk salt
1 msk senap
3 dl vitvinsvinäger
1 knippe dill
Instruktioner
Koka upp en lag av vitvinsvinägern, salt och senapen.
Hacka gurkan och löken fint, hacka dillen fint.
Lägg ner hacket i en rymlig burk med lock, häll sedan den uppkokta lagen över hacket i burken. Klart.
Ställ kallt, blir bättre smak när den stått någon dag. Vill man kan man även hacka ner lite röd paprika.
Liknande recept
Estnisk rödbetssallad
4.5
10
2
Estnisk svampsallad
Polsk grönsakssallad-salatka
4.8
3 h
8-10
2
Tranbärskräm
2
1
Estnisk färskostkaka
2 h
8
Estnisk citronkaka
5
12
1
Estnisk lammgryta
4
Estnisk rabarber- eller äppelkaka
Estnisk surkål från Tallinn
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!