Exotisk fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Mmm...så gott säger jag bara.

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 500 g fläskfilé
  • Matfett att steka i t.ex. smör, margarin, olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2-3 bananer
  • 1 burk mandarinklyftor
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 tsk curry
  • 3 msk mango chutney
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Klipp bacon och fräs det så det blir "knaperstekt" i stekpanna. Låt rinna av på en bit hushållspapper. Skär fläskfilén i ca 2 cm skivor. Hetta upp stekpannan med matfett och stek ett par minuter på varje sida så att köttet får lite färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsform.
    2. Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela dessa över köttet. Blanda grädde, curry, mango chutney och vitlök. Häll över köttet.
    3. Gratinera i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter. Servera med ris och sallad.
    4. Man kan även lägga fläskfiléskivorna direkt i en ungsfast form utan att steka dem innan. Ställ in i ugnen i 30 min, sen tar du ut formen och häller på resterande ingredienser och ställer in den igen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tingeling13 19 oktober 2008

    Mycket god ganska stark, gryta/gratäng. Nu försökte jag mig på en smalare variant så jag tog bara vatten till såsen, funkade jättebra men man behöver reda såsen lite då. Att den blev lite stark kan ju också bero på att det bara var vatten. Ska testa den med grädden när jag viktväktat ner till min målvikt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben