Fänkåls- och räksallad med örtskummig soppa

Serverar: 6 portioner

Enkelt och otroligt god förrätt eller dubbla receptet och ät som en soppmåltid. 179 kalorier per portion 11 g fett 13 g protein 5 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 fänkål, ca 500 g
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • ½ kruka dill
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 dl grädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 2 krm salt
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka dill
  • 300 g skalade räkor,gärna handpillade, ca 700 g med skal
  • 1 ask smörgåskrasse
  • Instruktioner

    1. Ansa och finstrimla fänkålen med en mandolin eller osthyvel, lägg strimlet i iskallt vatten 10 minuter. Pressa citronen, blanda citronjuice, olja, socker och salt. Plocka och hacka dillen. Häll av fänkålen, blanda den med citrondressing och dill. Ställ kallt till servering.
    2. Koka ihop vatten, vin, fond, grädde och mjölk, smaka av med salt. Plocka och mixa basilika och dill i den varma gräddblandnignen med en stavmixer strax före servering. Tillsätt eventuellt kall mjölk för att få ett bättre skum.
    3. Lägg en liten hög fänkålssallad och räkor på varje tallrik, häll den skummiga soppan runt om. Klipp över krasse.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben