Fänkålssoppa

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

Tillsammans met ett gott bröd blir det en komplett måltid

Ingredienser

  • 250 g sköljd och delad fänkål
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl Creame Fraiche
  • 2 msk limejuice
  • Lite grönsaks- eller hönsbuljongspulver, ca 1/2 tsk
  • Vitpeppar, 3 kraftiga vrid på kvarnen
  • Salt efter behag
  • Olivolja med citronsmak att toppa av med
  • Instruktioner

    Fräs på ganska hög värme, lagom stora bitar av fänkål, lök och smör i en kastrull. Bitarna ska bli lite transparanta och gärna lite svedda på kanterna. Sänk ner värmen och lägg till mejeriprodukterna. När det kokar upp är det dags för limejuicen och kryddorna. Puttra i 5 minuter och stavmixra sedan till en slät soppa. Servera med ringlad citronolja och ev. lite stekt salt fläsk eller lite rökt lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben