Fänkålssoppa med saffran

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Använd inte för mycket chili, då försvinner saffransmaken.

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 potatisar av mjölig sort
  • 1 stor fänkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • 1 liter vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 burk musslor (145 g musslor utan spad)
  • Instruktioner

    1. Hacka schalottenlök och vitlök grovt. Skär potatis och fänkål i större bitar. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt potatis och fänkål och låt fräsa ett par minuter till.
    2. Häll över saffran, tomater och grönsaksbuljong. Koka tills potatisen är mjuk.
    3. Mixa soppan slät med stavmixer, smaka av med salt, socker och peppar.
    4. Tillsätt musslorna strax före servering. Servera soppan med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben