Fänkålsstekt strömming med citronmos

Serverar: 1 portioner

Färsk strömming är billig mat. Fyll med färska örter och smörstek med rostade fänkålsfrön- vardagslyx i all enkelhet!

Ingredienser

  • 4 strömmingsfiléer, ca 160 g
  • 250 g potatis
  • 2-3 msk vispgrädde
  • ½ tsk rivet citronskal
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 ½ msk finskuren dill
  • 1 msk finhackad persilja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • Smör
  • Salt
  • Mald svartpeppar
  • Servering
  • Rårörda lingon
  • Citronklyfta
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Mosa potatisen med grädden, rör ner citronskal, juice, ½ msk dill och 2 tsk smör, krydda med ½ krm salt.
    2. Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen om den sitter kvar, lägg ut filéerna med skinnsidan ner, salta och peppra. Fördela 1 msk dill och persilja på filéerna. Lägg ihop dem två och två.
    3. Rosta fänkålsfröna i en torr, het stekpanna i ca 1 minut. Blanda fänkål med ströbröd, ½ krm salt och ½ krm peppar och lägg på en tallrik. Vispa upp ägget. Vänd strömmingsfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
    4. Stek strömmingarna gyllenbruna i 1 msk smör i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Servera den nystekta strömmingen med citronmos, rårörda lingon och en citronklyfta

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben