Färgskön fläskgryta

Serverar: 4 portioner

Paprika, fänkål, purjo och tomater, enkla men doftande kryddor och bogfläsk.

Ingredienser

  • 600 g bogfläsk
  • 1 msk matfett
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 gröna paprikor
  • 1 färsk fänkål eller en stor purjolök
  • 1 burk skalade tomater, ca 400 g
  • 1 krm mejram
  • 2 krm timjan
  • 1-2 lagerblad
  • 2-3 dl tomatjuice från burken + vatten
  • Ev grädde
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet från fett och senor och skär det i stora tärningar. Bryn det väl i fettet och krydda efter stekningen med salt och peppar.
    2. Ansa och skär paprikan och fänkålen eller löken i grova strimlor. Sila upp tomatsaften i en kopp.
    3. Varva kött och grönsaker i en gryta och krydda mellan varven med mejram och timjan.
    4. Lägg i lagerblad och slå på tomatjuicen.
    5. Koka grytan under lock ca 30 minuter eller tills köttet känns mört. Runda ev av med lite grädde för krämigare smak.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben