Färgstark och frestande paella

Serverar: 4 portioner

Paella kommer från Spanien och är oerhört omtyckt. Paella är bra bjudmat när man är många. Den är lätt att laga till och vill man göra det enkelt för sig så använder man en färdiggrillad kyckling.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl långkorningt ris
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 paket saffran
  • 1 kyckling
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl djupfrysta ärter
  • 300 g räkor med skal
  • 1 burk musslor i vatten ca 225 g
  • 1 röd paprika
  • Instruktioner

    1. Skölj kycklingen och dela den i mindre bitar. Bryn bitarna i lite matfett, tills de är gyllene runtom. Krydda med salt och peppar. Tillsätt en bottenskyla med vatten och sänk värmen. Låt kycklingbitarna eftersteka ca 25-30 minuter eller tills de är genomstekta.
    2. Skala och finhacka löksorterna. Fräs dem och riset i en kastrull i lite olivolja tills allt är blankt. Tillsätt buljong och saffran. Rör om och låt riset koka under lock på svag värme ca 20-25 minuter.
    3. Skala räkorna. Kärna ur och strimlan paprikan. Koka ärter och paprika i lite lättsaltat vatten några minuter. Värm musslorna i sitt spad. Låt dem rinna av.
    4. Blanda samman riset med ärter, paprika, räkor och musslor. Lägg upp det på ett uppläggningsfat och lägg kycklingbitarna ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben