Färs- och böngryta med texmex-smak

Serverar: 4 portioner

Lättlagad gryta med tacosmak

Ingredienser

  • 200 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • ½ påse tacokrydda
  • 2 burkar bönor à 400 g
  • 2 burkar hela tomater à 400 g
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 avocado
  • 1 röd chilifrukt
  • 1-2 msk citronsaft
  • ½ påse tortillachips
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka 1 gul lök. Fräs 2/3 av löken i olivoljan ca 2 minuter. Lägg i köttfärsen och bryn ca 3 minuter. Strö över tacokryddan. Häll i bönorna och tomaterna skurna i bitar. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Gröp ur köttet ur avokadon. Blanda den finhackade chilifrukten med avokadoköttet och resten av löken. Smaka av med citronsaften samt salt och peppar. Lägg ½ påse tortillachips på en bakpappersklädd plåt. Strö över den rivna osten över chipsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 1-3 minuter, passa noga så att de inte bränns. Servera till grytan. Om man har ont om tid kan man servera chisen som de är och strö osten direkt över grytan.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben