Färsbiffar med bön- och linsröra

Serverar: 4 portioner

Underbart goda färsbiffar med en nyttig och örtig bön- och linsröra

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl torkade röda linser
  • 400 g stora kokta bönor
  • 1 dl blandade hackade färska örter
  • ½ hackad rödlök
  • Rucola
  • ½ ask körsbärstomater
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 300 g gröna bönor
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med ägg, potatismjöl och kryddor. Forma 8 biffar och stek dem i smör till fin färg.
    2. Koka linserna, häll av vätskan från bönorna och värm dem i mikron. Blanda linser och bönor. Tillsätt örter, rödlök, rucola, halverade tomater, ingefära, salt och peppar.
    3. Servera biffarna med bön-och linsröra, yoghurt och kokta gröna bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben