Färsfylld aubergine

Serverar: 4 portioner

Dofter av olivolja, citron och vitlök retar smaklökarna!

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 - 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk citronsaft
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 1 burk hela tomater
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk buljongpulver
  • ½ knippa persilja
  • 2 msk olivolja
  • 250 - 300 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl ströbröd
  • 2 tomater i skivor
  • ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Servera med potatismos eller ris och citronklyftor.
    2. Skölj auberginerna, skär bort fästet och dela dem på längden.
    3. Olja ett ugnssäkert fat och lägg auberginehalvorna med snittytan uppåt. Strö över salt och droppa över citron och olja.
    4. Sätt fatet i ugnen i 200 grader cirka 25 minuter eller tills auberginerna är mjuka. Låt dem svalna och gräv sedan försiktigt ut köttet med en tesked. Hacka löken.
    5. Stöt timjan, lagerblad och salt till ett fint pulver i en mortel. Skölj persiljan och hacka den.
    6. Värm olivoljan i en kastrull och tillsätt hackad lök och köttfärs. Fräs några minuter och tillsätt avrunnen tomat, kryddblandning, persilja och pressad vitlök. Låt koka under lock 8-10 minuter. Tillsätt ströbröd och auberginekött. Rör om väl och smaka av.
    7. Lägg aubergineskalen på ett oljat ugnssäkert fat och fyll dem med köttfärsröran. Skölj och skiva tomaterna och lägg dem över auberginehalvorna. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben