Färsfyllda crépes

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Mättande crépes med fyllnig av svamp och köttfärs.

Ingredienser

  • SMETEN
  • 1 3/4 dl mjöl
  • 2 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk olja
  • FYLLNING
  • 500 g mager köttfärs
  • olaj till stekning
  • ½ skivad purjolök
  • 6-8 färska champinjoner
  • salt
  • peppar
  • 2 tomater i tärningar
  • 2-3 msk hackade blandade örter t ex timjan, basilika, oregano
  • 3-4 msk grädde
  • riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp vetemjöl och salt i en bunke och tillsätt ca hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt lätt vispade ägg och resterande mjölk i smeten. Smält smör ( olja ) och blanda ner. Stek pannkakorna och stapla dem ovanpå varandra. Stek färsen grynig tillsammans med purjolök och tillsätt champinjonerna. ( Annan svamp går också bra ). Krydda väl med salt och peppar. Rör ner tomathacket , örter och grädde. Låt alltsammans puttra ihop till en röra. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnsfast fat och strö över ost och klyftade tomater. Gratinera högst upp i ugnen 10-50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben