Färsk tomatsås

Serverar: 4 portioner

En frisk och len sås med mycket smak. Välj gärna plommontomater för en fylligare sås.

Ingredienser

  • ¾ kg solmogna tomater
  • 1 färsk gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • 1 kruka basilika
  • ½–1 tsk salt
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 dl riven Kvibille Svecia
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Fräs löken i smör och rapsolja i en kastrull. Rör i tomater, vatten, buljongtärning, peppar och honung. Låt såsen koka utan lock ca 10 min.
    3. Hacka basilikan och rör ner den i såsen. Smaka av med salt. Blanda ner grädden.
    4. Servera till färsk pasta och toppa med den rivna osten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Gott av auberginer
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Gott av auberginer!
    Visst är det gott med olika röror att doppa tilltugg i medan man vä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben