Färsk tonfisksallad

Serverar: 4 portioner

Färsk tonfisk, snabbt grillad passar i sallad och är värd att leta efter. Men, får du inte tag på tonfisk, gör salladen med lax istället.

Ingredienser

  • 300–400 g färsk tonfisk eller lax
  • 1/2 salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk rapsolja till stekning
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 2 salladslökar
  • 250 g champinjoner
  • 1 huvud romansallad
  • 1 huvud hjärtsallad eller isbergssallad
  • Dressing
  • 1/2 msk finriven färsk ingefära
  • 3 msk pressad lime
  • 2 msk druvkärne- eller rapsolja
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär tonfisken i ett par centimetertjocka skivor. Salta, peppra, pensla dem med rapsolja och grilla dem i 2–3 min per sida i het panna. 2. Halvera körsbärstomaterna, tunnskiva salladslöken och skiva champinjonerna. 3. Skölj salladsbladen i iskallt vatten, torka och riv dem i bitar. 4. Vispa ihop dressingen och sila därefter ifrån ingefärsraspet. 5. Dela tonfisken i bitar. Fördela salladsbladen på ett stort fat, lägg alla ingredienser däröver, ringla över dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben