Färskost

Serverar: 10 portioner

Hemmagjort är gott!

Ingredienser

  • 1 liter fil
  • 1-2 vitlöksklyftor eller 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    Häll filmjölk i en kastrull. Värm försiktigt tills det "skär" sig och börjar bli grynigt. Häll upp i ett kaffefilter och låt rinna av. Har man ingen lös hållare för kaffefilter så använd den vanliga bryggaren när det ska rinna av. Det beror på filterstorlek om allt får plats, annars får man hälla upp i omgångar. Sedan smaksätter man osten med det man gillar, lägger det i burk och har det i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gör din egen färskost
    Egen smaksatt färskost passar bra i sommarvärmen. Gott med bara lit...

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben