Färskpotatissallad med svarta bönor

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Vår favorit bland potatissallader, bönornas värld öppnade sig för oss när vi provade den lilla delikata svarta bönan.

Ingredienser

  • 1 kg färsk potatis
  • 1 burk svarta bönor (400 g)
  • 6-7 soltorkade tomater i olja
  • 1 röd pepparfrukt
  • 1 knippa salladslök eller 1 tunn purjolök alt 1 rödlök
  • salt och peppar
  • 1 påse ruccolasallad (80 g)
  • Marinad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk osötad senap
  • 1-2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Borsta potatisen. Koka den nätt och jämnt mjuk. Rör samman alla ingredienser till marinaden. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl i durkslag. Skär potatisarna i bitar. Häll marinaden över potatis och bönor i en stor skål. Strimla tomaterna, kärna ur och finstrimla pepparfrukten. Skär löken i tunna skivor. Blanda med potatis och bönor och låt stå ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner ruccolan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben