Falsk fläskfile

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Festligt av köttfärs

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • 3 msk aromat
  • 1 ägg
  • Sås
  • En burk creme fraiche franska örter
  • 2 1/2 dl matl . grädde
  • Soya
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärs, ägg och aromat. Rulla ihop till en fläskfilé som du lägger in i frysen en stund. (helst ca 2 tim, blir lättast att skära då) Skär upp i skivor. Stek och lägg sen skivorna i en smord form. Blanda ingredienserna till såsen, färga med soya. Häll såsen över köttet. Gratinera ca 20 min i 225* ugn.
    2. Gott med klyftpotatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Tiadina 4 april 2008

    Det är verkligen jättegott! Prova! Enkelt så det förslår att göra.

    Sockerbubblan 28 juli 2008

    Jättegod!! Har lurat många! Smakar, ser ut och känns som fläskfilé!

    marielotta 17 augusti 2008

    Hej, tycker att det är väl mycket med matlagninggrädde och cremefraich, undrar om man kan göra en smalare variant... I mitt recept som jag hittat på SVT av Emma Blom, så ska man även ha 8 st färska champinjoner och det tycker jag om. En fyra får den just för kaloribomben.

    1allis 11 september 2008

    Jättegott och enkelt, kommer jag att göra fler ggr fast kanske ta blandfärs då!

    wiklund73 7 mars 2009

    Mycket gott!!

    Brommablomma 9 oktober 2009

    Aromat är ju inte alls nyttigt, utan en tillsats som alla mat- och hälsokunniga rekommenderar att man ska undvika. Har nåt tips på vad man kan ta istället? Salt och lite bladkryddor kanske?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben