Falsk Fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Annorlunda och gott. Påminner faktiskt om fläskfilé.

Ingredienser

  • 7-8 hg fläskfärs el. blandfärs
  • 1-1,5 msk. aromat
  • Örtagårdskrydda
  • Champinjoner
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 1 burk crème fraiche
  • ev. franska örter och lite soya
  • Hasselbackspotatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    ngredienser och beskrivning 7-8 hg. fläskfärs el. blandfärs 1-1,5 msk. aromat Blanda färs och aromat, rulla i längder låt ligga i frysen ca. 1,5 timma. Skär sedan cm-tjocka skivor och stek i pannan. Lägg skivorna i en ugnsform och krydda med ev. örtagårdskrydda, stek champinjoner till. Sås 2 dl grädde 1 burk crème fraiche ev. franska örter och lite soya. Blanda detta och häll över köttet, gratinera i ugnen tills den har fått fin färg. Ugnstemp. ca 225 grader Serveras gärna med hasselbackspotatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    robbz 15 augusti 2009

    Så ovanligt att se ett recept med Aromat-krydda... den har jag inte sett på mååååånga år... inget vi direkt använder i Restaurangen ;) men... å andra sidan... så har den en väldigt UNIK smak som är väldigt svår att ersätta med annat... om man nu är ute efter "Aromat-smaken"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben