Serverar: 4 portioner
Annorlunda och gott. Påminner faktiskt om fläskfilé.
ngredienser och beskrivning 7-8 hg. fläskfärs el. blandfärs 1-1,5 msk. aromat Blanda färs och aromat, rulla i längder låt ligga i frysen ca. 1,5 timma. Skär sedan cm-tjocka skivor och stek i pannan. Lägg skivorna i en ugnsform och krydda med ev. örtagårdskrydda, stek champinjoner till. Sås 2 dl grädde 1 burk crème fraiche ev. franska örter och lite soya. Blanda detta och häll över köttet, gratinera i ugnen tills den har fått fin färg. Ugnstemp. ca 225 grader Serveras gärna med hasselbackspotatis och en god sallad.
Så ovanligt att se ett recept med Aromat-krydda... den har jag inte sett på mååååånga år... inget vi direkt använder i Restaurangen ;) men... å andra sidan... så har den en väldigt UNIK smak som är väldigt svår att ersätta med annat... om man nu är ute efter "Aromat-smaken"