Falsk fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lätt att göra med lite förberedelse. Fryses dagen innan tillagningsdagen.

Ingredienser

  • 600 g blandfärs
  • 2 msk Aromat krydda
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk cream fraiche med franska örter
  • Soya, lite
  • Instruktioner

    1. Dag 1. Blanda blandfärs och aromat krydda. Lägg på utdragen plastfolie rulla ihop som en korv. Frys in.
    2. Dag 2 (tilllagningsdagen): Tag ut ur frysen och skiva köttfärskorven i ca 1,5 cm breda skivor. Bryn och lägg skivorna i en gratäng form. Blanda matlagningsgrädde, cream fraiche och lite soya för färgens skull, häll detta över bitarna.
    3. Gratinera i 30 minuter i 225 graders ugn. Servera gärna klyftpotatis till. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    klops 11 januari 2009

    det är super gott. jag brukar bryna champinjoner och bacon oxå

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben