Falukorvsgratäng med färsk spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Servera gärna med en råkostsallad.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 200 g champinjoner
  • 1 liter färsk spenat
  • Smör till stekning
  • 2 dl purjolök, fint skuren
  • 700 g potatis
  • 2 äggulor
  • 1 dl dijonnaise
  • 1 dl västerbottensost, riven
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Vitpeppar, malen
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk. Skiva svampen och hacka spenaten grovt. Fräs svampen lätt i stekpanna med smör. Rör ner spenaten och purjolöken, salta och peppra. Lägg blandningen i botten på en eldsfast form.
    2. Häll bort vattnet från potatisen och mosa den lite grovt med grädden. Blanda ner äggulorna, salta och peppra. Klicka ut moset längs kanterna i formen. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva falukorven och lägg i formen.
    3. Blanda dijonnaisen med osten och crème fraichen. Bred blandningen över korven. Så här långt kan man förbereda i god tid. Gratinera i ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben