Falukorvsgryta med morötter och salladskål

Serverar: 4 portioner

Det här tycker jag är en kanongod falukorvsgryta, lätt att göra dessutom.

Ingredienser

  • 500 g falukorv, strimlad
  • ½ gul lök, finhackad
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 morötter, strimlade, eller 150 g babymorötter
  • 3 dl strimlad salladskål
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl, späd med buljong, mjölk och grädde, låt koka i cirka 5 minuter. Rör ner senapen.
    2. Bryn korven i smör i en stekpanna. Häll över korven i grytan med såsen, tillsätt morötter och salladskål. Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer senap. Strö över persilja. Servera med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben