Farfalle med kronärtskocka och oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Få ingredienser men väldigt, väldigt gott!

Ingredienser

  • 400 g kronärtskocksbottnar
  • 1½ dl svarta oliver med kärnor
  • 1-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk gräslök
  • 200 g ricottaost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka farfallen eller ta din favoritpasta.
    2. Finhacka vitlöken och skär de avrunna bottnarna i bitar. Kärna ur oliverna (så mycket mer smak i oliver med kärnor!) och hacka gräslöken (eller ta fryst).
    3. Bryn försiktigt vitlök i olivolja i en stekpanna. Den får inte bli bränd, då blir den besk. Lägg i bottnar i bitar och urkärnade oliver. Tillsätt gräslök och mosa ned ricottan med en gaffel. Låt osten bli ordentligt varm. Smaka av och servera med pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben