Farfars skägg med vinbärsgelé

Serverar: 20 portioner

Läckra marängtoppade rutor i långpanna smaksatta med rödvinbärsgelé.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 250 g socker
  • 4 äggulor
  • 2 tsk bakpulver
  • 300 g vetemjöl
  • 1½ dl mjölk
  • Topping
  • 4 äggvitor
  • 200 g socker
  • 2 dl rödvinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker krämigt. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna, en i taget, i smörblandningen. Blanda bakpulver och vetemjöl och sikta i. Rör i mjölken.
    3. Häll smeten i en långpanna, ca 25x30 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan på nedersta falsen i ca 25 minuter.
    4. Undertiden vispar du äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till ett hårt skum. Vänd sedan ner resten av sockret.
    5. Bred gelé på den förgräddade kakan. Fördela marängsmeten ovanpå och grädda kakan ytterligare 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben