Läckra marängtoppade rutor i långpanna smaksatta med rödvinbärsgelé.
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
250 g socker
4 äggulor
2 tsk bakpulver
300 g vetemjöl
1½ dl mjölk
Topping
4 äggvitor
200 g socker
2 dl rödvinbärsgelé
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker krämigt. Dela äggen i gulor och vitor.
Rör ner äggulorna, en i taget, i smörblandningen.
Blanda bakpulver och vetemjöl och sikta i. Rör i mjölken.
Häll smeten i en långpanna, ca 25x30 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan på nedersta falsen i ca 25 minuter.
Undertiden vispar du äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till ett hårt skum. Vänd sedan ner resten av sockret.
Bred gelé på den förgräddade kakan. Fördela marängsmeten ovanpå och grädda kakan ytterligare 30 minuter.