Farsans köttfärsgryta

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Denna gryta är supergod och väldigt enkel att tillaga. Har ändrat lite på ingredienserna än dom som pappa brukar ha men denna är supergod. Man kan ha i precis vad man vill i denna gryta, man kan byta ut potatisen och ha i böner och linser istället och man vill skippa för mkt kolhydrater.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 purjolök eller gul lök
  • 1 pkt bacon, hackad
  • 1 paket krossade tomater (500 g)
  • 4-5 stora potatisar
  • 2 medelstora morötter
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk sambal oelek
  • ½ dl hackad bladspenat (gärna fryst)
  • ½ köttbuljongtärning
  • ½ tsk grönsaksfond
  • Några droppar soya
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk socker
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Hacka purjolöken och bryn tillsammans med bacon. Häll sedan i köttfärsen och bryn även denna. Salta och peppra.
    2. Häll allt i en gryta och fyll upp köttnivån med vatten, lägg i buljongtärningen och grönsaksfonden. Häll på dom krossade tomaterna, sambal oelek, bladspenaten och nga droppar soya.
    3. Hacka morötterna opch potatisen och häll i dessa. Häll tillsist i matlagningsgrädden, salta, peppra och strö över sockret och blanda väl. Låt stå tills potatisen är kokt och servera med en grönsallad och ngt gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben