Fesenjan, Persisk kycklinggryta med valnötter och granatäpple

Serverar: 6 portioner

En mycket god rätt med härlig granatäppelsmak.

Ingredienser

  • 400 g valnötter
  • 800 g kycklingfilé
  • 3 gula lökar
  • ½ dl matolja
  • 6 dl kokande vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Saft från 4 granatäpplen
  • Instruktioner

    1. Skala och dela löken grovt. Mal valnötter och lök i en matberedare till en grov pasta. Skär kycklingen i bitar ca 3 * 3 cm stora. Salta och peppra dem. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna lite i taget och lägg över i en stor gryta med lock. Lägg valnötsblandningen i grytan och fräs med kycklingen i några minuter under omrörning.
    2. Koka upp 6 dl vatten i en kastrull under tiden. Häll det kokande vattnet i grytan , rör om och sätt på lock. Koka på låg värme i 30 minuter. Dela och pressa granatäpplena . Ta upp kycklingbitarna med en hålslev och lägg åt sidan i en skål.
    3. Tillsätt granatäpplejuicen och fortsätt att koka grytan i 30 minuter till. Gärna längre. Fett från nötterna skall flyta upp till ytan och separera. Späd ev med mera vatten så att inte såsen kokar torrt. Tillsätt kycklingen och koka upp grytan, smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben