Festfilé

Serverar: 4 portioner

Det här smakar bara mer. Har gjort den många gånger

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 ½ tsk curry
  • 3-4 krm salt
  • 4 dl purjolök
  • 150 g bacon
  • Sås
  • 4 dl crème fraiche
  • ½ dl chilisås
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk kinesisk soya
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 smulad grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl riven ost
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    Skär filén i 1 ½ cm tjocka skivor strö på salt och curry ( gärna ett par timmar före tillagningen ). Bryn filébitarna och stek bacon knaprigt ( låt rinna av på papper ). Lägg filen i en ungssäker form och klipp bacon och strö över. Finhacka purjolöken och strö över. Häll på såsen och osten strö på paprikapulver. Gratinera i 225 grader i 25 minuter. Servera med ris och en sallad

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (4)

    annis70 5 mars 2011

    Det här va en riktigt god rätt ;) Åt strips till detta istället för ris som du tipsade ,det blev gott. Men det blev mat över så jag kokar ris till resterna och gör matlådor.En klar 5:a blir det.

    amoz 7 augusti 2011

    Tack snälla för ett kanonrecept! Det kommer att göras många gånger. Så bra oxå att man kan förbereda allt innan och bara sätta in i ugnen då gästerna kommer. Jag la till ca 1dl grädde för att få lite mer sås. En solklar femma från oss!

    Johannahjelm 4 april 2012

    Tycker det var godkänt, det smakade inte så mycket curry

    Tequilasun85 24 april 2012

    Detta gjordes igår. vart klart godkänt av sambon och sonen. :) Hade dock ingen fläskfile hemme men däremot picnicbog som ja skivade och gjorde som det stod i receptet plus att ja hade på lite extra curry då npn skrivit att det inte smakade så mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben