Festgratäng på fläskfié

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Festligt god

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 1 hg rökt skinka
  • 1 stor röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin
  • Stuvning
  • 1 burk champinjoner
  • 1½ msk mjöl
  • Stekskyn från fläskfilén
  • 2 dl grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 kalvbuljongtärning
  • Grevé eller cheddarost
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor och stek på båda sidor, salta och peppra. Lägg över köttet i en eldfast form. Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och spara detta.
    2. Strimla skinkan och hacka paprikan, lägg det över köttet.
    3. Fräs svampen, strö över mjöl och späd med stekskyn, grädde och vin. Lägg i buljongtärningen och låt det småkoka i 5 min.
    4. Häll stuvningen över köttet och täck allt med ost grädda i ugnen i 20 minuter på 250 grader Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    imminn 7 april 2010

    Detta var kanongott och egentligen väldigt enkelt att göra. Perfekt som bjudmat. Vi hade gäster och jag gjorde en omgång med fäskfile och en med quornfile(denna med lite extra krydda) och de smakade lika gott vilket som. Vi och våra gäster ger dej 5. Ha det gott! // Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben