Festgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Bra bjudmat, som kan förberedas i god tid.

Ingredienser

  • 400-500 g fläskfilé
  • 75 g rökt skinka
  • 200 g färska champinjoner, eller 1 burk
  • 10-12 små lökar
  • Ca 1 tsk salt
  • 1 kryddmått vit- eller svartpeppar
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2-3 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • Ca 3 dl djupfrysta ärter
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i da 2 cm tjocka skivor som bryns hastigt i stekpanna. Häll över köttet i en gryta. Skär skinkan i tärningar och bryn dem med svampen. Blanda sedan allt med köttet. Koka löken några minuter i vatten, spola dem i kallt vatten och dra sedan av skalet. Bryn dem i stekpannan och rör ned dem i grytan. Krydda med salt, peppar och tomatpuré och späd med buljongen lite i taget. Låt grytan sakta koka under lock till köttet är mört, 10-15 minuter. Tillsätt grädde och ärter när ca 5 minuter återstår av koktiden.
    2. Om man vill kan man reda av skyn med lite mjöl utrört i kallt vatten.
    3. Smaka av och servera med kokt potatis eller ris och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben