Festgryta på griskött

Serverar: 4 portioner

Supergod

Ingredienser

  • 400-500 g grytbitar av gris
  • 200 g champinjoner
  • Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 100 g rökt skinka
  • 2 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Häll spadet av champinjonerna. Bryn dem i smör i stekpannan. Lägg över i grytan. Strö över vetemjöl och rör om. Späd med buljong och grädde. Salta och peppra. Låt koka under lock på svag värme 20-25 minuter.
    2. Servera med kokt ris eller potatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben