Festlig filé med lingon- och portvinssås

Serverar: 4 portioner

Ettt festligt och gott recept från Norrmejeriers "Guldkorn".

Ingredienser

  • 800 g ren- eller oxfilé
  • En klick smör
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • ½ dl portvin eller 1 msk svartvinbärsgelé
  • 2 msk lingon
  • ½ rotselleri
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra. Lägg det i en ugnsfast form. Vispa ur pannan med portvin. Häll på grädde (spara 2 msk till rotselleripurén) och låt det puttra i någon minut. Häll över i en kastrull och lägg i lingon. Smaka av med salt och peppar.
    2. Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Koka den i ca 15 min eller tills den är mjuk. Mixa till ett slätt mos. Tillsätt 2 msk grädde och lite smör. Smaka av med salt och peppar.
    3. Stek klart köttet i ugn ca 8 min för renfilén och ca 15 min om du har oxfilé. Låt det vila i 5 min innan du skär upp det.
    4. Servera med sås, hasselbackspotatis eller klyftpotatis och rotselleripuré. Dekorera med bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben