Festlig filégryta med mexikanska smaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Kan även göras med köttfärs.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 2 starka korvar, t.ex chorizo
  • 1 msk smör
  • ½ msk chilipulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 1 chili, strimlad
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 msk kalvfond
  • ½ msk soja
  • 400-500 g krossade tomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • Instruktioner

    1. Putsa filén från senor och hinnor. Skär den i skivor. Skala och hacka löken. Skär korven i slantar.
    2. Stek köttet i en stekpanna lägg över det i en gryta. Stek lök och korv, lägg det över köttet. Tillsätt chilipulver, spiskummin och salt, rör om.
    3. Skölj och strimla purjolöken, strimla chilin och paprikorna. Fräs grönsakerna och blanda ner dem i köttet. Häll över fond, soja, tomatkross och crème fraiche. Låt grytan sjuda i 5 minuter. Skiva oliver och srö över.
    4. Servera med nachochips, majskorn, tomatsallad och potatisklyftor. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben